Nursofia Nasarudin
♡ phiaa ♡
Follow
Dashboard
Entries About Stuff Linkies

Perkhemahan Perdana 2013
Monday, 8 July 2013 | 05:04 | 0 Comment ?

Assalamualaikum,

Tujuan post kali ni nak story the mory about Perkhemahan Perdana SMKTAM 2013. Memang teruja nak pergi ni memandangkan lower six jadi facilitators tahun ni. Bincang punya bincang pasal aktiviti, then it's come to the day!

Khamis 4 Julai 2013
Pagi tu hujan lebat lahh. Risau jugak nak pergi kem petang tu sebab I'm not fully recover yet. But, memang dah banyak kali kena hujan and yang penting memang semua parut-parut yang ada akan kekal! Opsss enough about that! Petang tu I pergi merempit dua dengan Izzam as dia janji nak datang ambik dekat rumah.I pun okey aje :) Sampai ja sekolah dok merendang jalan sana, jalan sini taktau nak buat apa. Then depa panggil kata adik-adik dah habis daftar. Kena dok perkenalkan diri pulak. Lahai ni aku lemah ni! Hahaha. Dah habis dah, aku and Pidot ditugaskan jadi facilitators kepada Kadet Remaja Sekolah (KRS) wuuu excited ni! :D Perkhemahan dimulakan dengan aktiviti pasang khemah. Ok malas nak cerita pepanjang enjoy ja pictures ni :)












Geng facilitators

Geng facilitators

Geng facilitators

Lepas pasang khemah pergi solat asar then yang facilitators (kami lah tu) sambung pasang khemah kami pulak. Khemah untuk enam tidur tiga orang jaaa.. wah kelia :) Lepas tu buat persiapan diri untuk dolat maghrib berjemaah. Lepas solah maghrib bacaan yassin then solat isyak berjemaah. Usai solat, ada ceramah yang disampaikan oleh ustaz yang telah dijemput. Lawak ustaz tu. heheh :) Then kami semua facilitators buat persiapan untuk malam penghayatan malam. Okey yang ni best! Lawak, best, kesian semua ada. Aku suka kacau depa. Tambah lagi Izzam. Hahahah. Lepas habis aktiviti penghayatan malam emmm kami buat apa taktau -,- Hah ingat! Kami geng facilitators hampar tikar luar khemah berkelah maggie maggie hot cup sambil story itu ini. Lama kot dok luar khemah tu. Aku, Maziroh, Najwa, Siti, Umi dgn Syifa. Dah lama dok dekat luar khemah tak sedar kata I'm not fully recover yet, dok kena air embun. Lepas tu tau dekat dia kan dah kena beleter sekali. Dalam jam 4.30 dah rasa tak tahan sejuk baru aku lari masuk duduk dalam khemah sesorang. Dengar mat rempit-mat rempit dekat jalan dok merempit adoiii bising sungguh. Sempat lena dalam setengah jam macam tu ja. Then dah sampai waktu subuh. Usai solat aku, Najwa dengan Maziroh balik khemah qada lena sat dalam sejam. Dengar bunyi suara peserta kem keluar dari surau aku terus terjaga. 




Geng facilitators


Jumaat 5 Julai 2013
Then ada aktiviti senaman pagi. Okey pergi tengok ja takmau ambik port. Lepas tu ada latihan kawad kaki siap sedia untuk pertandingan kawad kaki. Refer to all the pictures below.















Kak Puteri pun ada :)

Geng facilitators

Lepas pertandingan kawad kaki waktu rehat. I take that opportunity dengan balik mandi dekat rumah. Wahhh nikmat wuuu. Hahahah Lepas tu pergi sekolah balik solat zuhur dekat sekolah as peserta lelaki pergi sembahyang jumaat dekat masjid. Petang tu aktiviti rempuh halangan! Wuuu ini terbaik. Malas nak story pepanjang pasal ni. Tengok gambar dah la nah :)







Kimi with Ku Hafiz

Kimi with Man

PKBM



KRS








Lepas habis aktiviti rempuh halangan buat persiapan diri untuk solat maghrib dengan isyak berjemaah. Ada masa lebih ambik masa tu untuk bincang dengan ahli-ahli KRS untuk aktiviti public speaking malam sat lagi. Then pergi solat. After solat wawa mai. Wuuu riuh terus. Okey takmau comment apa pasal public speaking. 


Geng facilitators







Me with Wawa

Me, Wawa and Umi

Zul, Abg Amsyar and Najwa

LEpas habis aktiviti bagi adik-adik pergi minum malam dulu. Sambung pulak dengan aktiviti muhasabah diri. Okey yang ni sedih! Emmm tak apa lah. Then, masa untuk facilitators bergembira. Hahaha makan satay :)



Pak Din and Ikrami

Wawa, Me and Maziroh

Malam ni memang seriously aku tak tidur langsung. Lebih tepat pagi bukan malam! Lepas makan satay kami pi khemah nak tengok tonton "Sebenarnya... Saya Isteri Dia" yang kami dah terlepas awai tadi. Kami tengok sambil makan maggie hot cup. Dengar Izzam, Syafiq, Syahmi dok riuh main belon air. Haishhh bukan reti nak tidur! HAhahha. Dalam pukoi 5 macam tu aku pi mandi. Malas nak berebut toilet pulak kang :) Sementara tunggu nak solat subuh sempat terlelap. adohaiiiii. Lepas solat balik khemah memang dah tak boleh nak terlelap dah haaaaa.. Lepas tu makan, lepas makan peserta-peserta kem ada aktiviti khidmat masyarakat. Aktiviti ni kami tak sempat nak join sekali sebab ada kerja nak kena buat untuk persiapan majlis penutup.





Khidmat Masyarakat

Puteri Islam

Taekwando


KRS

KRS

KRS and PKBM





Peserta Kem


Ayahanda Pengetua


Peserta, Pengetua, PK



After majlis penutup depa suruh semua facilitators kumpul dekat astaka. huh kena balas dendam dengan Man and Kimi sebab aku, Najwa dengan Maziroh tak kena masa depa main baling kopi dengan belon air. Tengok ni! 

Aim duluuuuuu

Tudia Najwa kena dengan Zul

Kimi aim aku

Tudia basah habihhhh


facilitators



PLATUN TERBAIK PERKHEMAHAN PERDANA 2013



Okey takdak apa dah nak story. Just yang ini saja. Sampai bertemu di lain post. Assalamualaikum :)

Bahagia dengan kehidupan sekarang :)




Older Post . Newer Post

Daisypath Anniversary tickers

Cutely Made by : Ieka Salju | Cute BG : AtiQah
Owned by : Sofieya Nasarudin
Best View in Google Chrome