Nursofia Nasarudin
♡ phiaa ♡
Follow
Dashboard
Entries About Stuff Linkies

Suka Suki
Saturday, 9 March 2013 | 22:03 | 0 Comment ?

Assalamualaikum. Kalau tak jawab berdosa, kalau jawab tandanya sayang :)

Khamis, 07 March 2013. 
First time menjejakkan kaki join kursus pendek dekat Kolej Komuniti Bandar Darulaman. Hari tu kelas pembuatan aneka jenis cheesecake. Dek kerana terlalu bosan berada di rumah, biasalah penganggur paling berjaya, aku minta izin dekat papa nak join kursus ni. Both my parents izinkan. Okey first time menjejakkan kaki dekat situ, I was quite "jakun". Nasib baik ada Syaza, dia dah pernah join beberapa kursus dekat situ, berapa I'm not sure tapi memang dia pernah join. Bila nak start ja cari tempat, and know what, kumpulan yang kami duduk tu memang sebaya ja semua.. Semua lepasan SPM, just like me.. Hahah so, easy to cooperate each other lah.. Cikgu ajar buat oreo cheesecake and blueberry cheesecake. Laki satu vanilla cheesecake dia just tunjuk demo ja. But dapat la jugak rasa. Sayangnya oreo cheesecake kumpulan kami tak berapa nak jadi. Lagipun, it's better keep the cake for the whole night. Oreo cheesecake kan just perlu freeze kan dia. Yang di bawah ni blueberry cheesecake. yang ni seriously sedap. *abaikan decoration yang entah apa-apa tu*


Dah lepas habih kursus tu, aku pun bergegas balik rumah dek kerana nak temankan wawa pi sekolah sebab ada casting untuk teater. Know what? Kita punya lah kalut, but when I call Wawa she said "kejap aku baru sudah makan" That moment I was like "ok Sofia seorang yang sabar" Tunggu punya tunggu finally yeahh Wawa mai ambik. Pi ja sekolah depa semua dok tunggu Wawa lah. Aku dok situ, dok tengok jaa.. Saja nak ikut pi sekolah jugak haa. Dalam pukoi 5.30 macam tu semua beredar pulang.



Lepas balik pada sekolah mana reti nak balik rumah lagi, lepak dulu.. Hahah pi main badminton dalam kampung alor merah tu.  Riuh bukan main. Siap dengan snap pictures lagi. Dan hasilnya semua picture di bawah ni. 










Dah habih tengok pictures atas ni? Nak komen? Simpan lahh komen tu dalam hati. Aku tau muka aku huduh piang dalam gambar atas ni.. Hahah okey berhenti di situ.

Just now, I've got a letter from Segi University Group. Jemputan Sesi Taklimat Dan Pendaftaran Pengambilan Khas Pelajar Kemasukan Mac 2013. I was like aieyyy sudah sudah la tu nak cari pelajar pun. Tunggu lepas result ni mesti ada yang apply punya.. Kita ni kalau boleh nak masuk yang government hahaha. That letter was in my rubbish bin now.. Abaikan!

Still thinking about result. Dah bersedia sepenuhnya nak deactive segala account and off phone. But masih belum bersedia mental dan fizikal nak hadap hari keputusan nanti.. huwaa takut kecewakan both of my parents and also myself. 

Okey dah kebuntuan idea sekarang ni. Will be right back for my next post. Love you 

Note to myself : Don't care about the people who broke your trust, care about the people who still have faith in you.




Older Post . Newer Post

Daisypath Anniversary tickers

Cutely Made by : Ieka Salju | Cute BG : AtiQah
Owned by : Sofieya Nasarudin
Best View in Google Chrome