Nursofia Nasarudin
♡ phiaa ♡
Follow
Dashboard
Entries About Stuff Linkies

Pendidikan Islam
Friday, 20 April 2012 | 02:59 | 0 Comment ?



Assalamuaikum.. Yeah! I’m back. Hah nak story the mory pasai kelas Pendidikan Islam. As usual lah kan, bila masuk ja waktu ustazah semua jadi fresh semacam. Yang nak tidoq pun tak jadi nak tidoq. Tapi ada jugak yang tidoq sampai tak sedaq apa dah. Haha. Berasa macam banyak hari dah aku tak update nieyh. Haha. Bukan apa, bila nak update blog of course la aku akan online. Dan bila dah online kadang-kadang tuh sampai tak ingat ke dunia. Online sunggoh noh dia.. ( ayat Papa) Hah okeyh! Back to the point, hari Rabu, masa ustazah lepas rehat, aku pun semangat la kan ajak Amal pi dok depan sekali tuh sebab kosong semua meja kat depan tuh. Aku angkat ja buku, mai Aiman, mai FItri, Taufik pi dok kat situ.. ISh geram aku!! Aku dengan muka nyoonn ja angkat buku-buku aku pi dok sebelah Amal. SUaidah takmai hari tuh. Ustazah ajaq Sirah. Yang tajuk Ibnu Sina, Ibnu Khaldun tuh la. Group kami kena bentang riwayat hidup, sifat peribadi dengan pendidikan. Okeyh pi lah kami 3 ketoi (aku, Wawa, Syaza) bentang semua tuh. Lepas habih bentang pa semua, depa tanya soalan (Taufik ka Fitri taktau) . Apa maksud Ibnu tuh. Kami cakap la keturunan dia. Tokwan dia kan. Then Fitri cakap. Owh saya ni kira Ibnu Kamal la noh ( Hah perasan hang weh! Haha Bagi pi la noh kat kawan sekali sekala). Okeyh dah habih group lain semua bentang. Mai group depa 3 (Aiman, Fitri, Taufik) Aku tak ingat depa kena bentang apa, Yang aku ingat Taufik ja. Jawatan-jawatan yang pernah dipegang oleh Ibnu Khaldun.

* Ketua kelas 5 SC (merepek ja)
·     * Setiausaha sulit
·     * Perdana menteri ( taufik : owh dia pernah jadi perdana menteri noh)
·     * Etc etc etc

Merepek la depa ni. Haha.. Then macam mana taktau kan. Dok cerita pasai panjat pokok rambutan la, jambu la. Pas tuh Aiman sebut pokok nyior.

ustazah : Saya panjat pokok nyior tuh dengan moto
Taufik : Tuh kira macam nak ambik ujian JPJ la. Yang naik titi tuh.. (sambil dok buat action)

*merepek ja lah., gelak sakan 1 kelas time tuh. Yang dok lena pun bole terjaga.. ahah..

Hah Khamis pulak. Ustazah masuk, ajaq Zihar, Lian dengan poligami. Time tajuk poligami tuh kan.


Ustazah : Isteri yang membenarkan suami dia kahwin lain kalau suami dia mampu, isteri tuh akan dapat payung emas
Taufik : Saya nak dapat payung emas jugak. Saya nak bagi isteri saya kahwin dua lah kalau macam tuh
Ustazah : kamu dok merapu apa? Kalau kamu nak jugak, kamu kena jadi seorang suami yang bertanggungjawab, etc etc.. 



Memang syok bila waktu pendidikan islam. Hehe. Kayh. Esk sekolah weh sekolah. Aku malas gila nak pi. Demam :(. Tapi dah sebab ada teknik menjawab kimia, I have to go.. Ish, awat taktau qeja demam ja.. Hmm.. Aku sendiri pun taktau. Kayh ar. Malas aku nak type pepanjang. Till then :)



Older Post . Newer Post

Daisypath Anniversary tickers

Cutely Made by : Ieka Salju | Cute BG : AtiQah
Owned by : Sofieya Nasarudin
Best View in Google Chrome