Nursofia Nasarudin
♡ phiaa ♡
Follow
Dashboard
Entries About Stuff Linkies

Part 12
Saturday, 21 April 2012 | 03:56 | 0 Comment ?


Assalamualaikum

Hari ni bangun pi sekolah. Muka nyoon ja. Demam tak kebah pun. Mandi,solat, bersiap pa semua. Breakfast. Awai aku breakfast hari nih. Telan panadol 2 bijik. Hah naseb bek la berkesan jugak. Bukan apa. Masalah weh masalah. Macam-macam masalah sungguh la aku dok pendam. Sampai tak terluah dah kat sapa pun. So, aku pendam ja sorang-sorang. Memang aku jenis macam ni. Bila ada masalah ja diam, pendam ja sorang-sorang. Mana ada orang tau pun masalah aku kan? Even family aku sendiri, kawan telah la dak. Bila dah jadi macam tuh, mula la nak demam la apa la. Kalau aku demam tuh, memang something wrong. So, jangan ada sesiapa yang dok berani mai kacau aku la time tuh kan. Even nak melawak sekali pun. Takdak mood untuk semua tuh. Kalau berani, mai lah (amaran keras.. hahaks) Bila aku jadi macam tuh, orang cakap dengan aku pun sampai kadang-kadang tuh aku buat don't know ja. Kesian hampa noh. I'm so sorry :( Bukan niat di hati nak buat macam tuh. Seriously! Okeyh! Back to hari ni. Pi jugak la kan sekolah, teknik menjawab kimia tuh. Excited aku tadi. Sampai masuk ja dewan inklusif tuh dok depan sekali la kan. Punya excited ni! Haha. Cikgu yang ajaq teknik menjawab tuh kan, ada kata. Kimia ni kalau nak dapat A+ ni senang ja. Always think positive (kimia senang kimia senang kimia senang) Hah macam tuh la. Lepas tuh relate kimia dengan kehidupan seharian kita.

Contoh :
bila nampak benda warna hitam "copper"

Kenapa aku tak pernah terfikir pun ha pasai tuh sebelum ni? Why? Too much problems make me don't want to think !

Okeyh! Lepas teknik menjawab kimia tuh terus waktu math. Alhamdulillah waktu fizik dah lepas. Hahaks. Bukan apa, sebab cikgu cakap nak buat test. Takut ketaq lutut habih. Aku tak study apa pun ( apa nak jadi dengan aku ni?) Semakin hari nak SPM semakin pelik! Haha. Dah dekat tempat tuisyen sir dok tolong kira SPM tinggal berapa hari, trial tinggal berapa hari. Sedaq tuh sedaq. Tapi habit lama tak bole nak tolak tepi sat. Argh!! Macam ni ka gaya SPM victim. Suppose to be, sentiasa dok pegang buku, pi mana pun baca buku, cakap benda yang perlu ja, rajin study. Tapi aku?? hmm.. Taktau nak kata apa dah. Speechless! Kesedaran tuh dok ada, tapi still macam tuh jugak. Aku perlu kan orang nak bimbing aku. Seriously. Tapi aku taktau sapa. Hah sudah! Sat lagi pakat dok kata aku buat teruk pulak! Hahaks.


never never never give up!

perlu set in my mind


Aku perlukan seseorang yang bole faham aku. And orang tuh kalau betoi-betoi dia faham aku, dia akan tau perangai aku ni macam mana. BUkan senang-senang ja nak judge aku.

Nursofia Nasarudin :
* hot-tempered but still can be control
* kadang-kadang tuh bila orang cakap dengan aku aku buat don't know, macam anoyying gila kan (penampaq buang sekali)
* bila aku rasa aku nak cakap dengan orang tuh aku cakap, bila aku rasa takmau aku tak cakap sampai kala orang tuh mai cakap dengan aku, aku main angguk geleng ja ( sori :D )
* kalau aku takdak mood aku diam. So, don't you dare dok mai buat lawak bodo depan aku (pelepang mau? )

Bole kot noh tera tuh? Keypad ditekan depan penuh kerakusan. (ayat apa lah kan? )

p/s : khas buat awak. Sofia dah cakap. Kalau Sofia tak kenai orang tuh. Sofia akan buat don't know. And bila Sofia dah rapat, sofia jadi sayang dekat orang tuh. And awak!! Awak buat Sofia sayang dekat awak. Sekarang awak nak buat Sofia benci awak pulak ka?? Sorry I can't sayang (haha) ! Sebab Sofia dah tersayang dekat awak! (hmmm) 



Older Post . Newer Post

Daisypath Anniversary tickers

Cutely Made by : Ieka Salju | Cute BG : AtiQah
Owned by : Sofieya Nasarudin
Best View in Google Chrome