Nursofia Nasarudin
♡ phiaa ♡
Follow
Dashboard
Entries About Stuff Linkies

School Holiday
Monday, 12 March 2012 | 03:13 | 0 Comment ?

Assalamuaikum. Ha baru terasa rajin nak update hari ni. Bukan apa, adik guna lappy ni tangan gatai pi tekan natang pa taktau sampai tak boleh nak connect. Nasib baik la tadi aku bawak pi sekolah, kebetulan Fitri dok ada, aku pon apa lagi mintak tolong la dia sat. Taktau dia buat macam mana, last-last boleh jugak. Thank you Fitri :D. Okeyh nak story mori pasai sabtu ri tuh. Macam besa la kan kami ada tuisyen. Pagi tuh aku pakat dengan Syaza nak pakai baju t-short kadet polis sebab lepas tuh nak kena pi kelas tambahan dekat sekolah pulak (SPM anyway). Masuk-masuk ja tempat tuisyen tuh semua tengok heran. La awat dengan hampa semua? (tanya dalam hati). Tuisyen habih pukoi 10.30 sebenaqnya. Tapi kami mintak dekat sir nak balik awai sebab kelas tambahan start pukoi 10.45. Almaklumlah jarak sekolah dengan tempat tuisyen quit far. Masa tuh semua pakat heran lagi dok tengok kami (aku, Syaza, Aida). Tengok kami galas beg keluar kelas elok ja.Apa hampa nak heran sangat ni ha? (kata dalam hari lagi) ah ahhh. Aku kesah apa aku nak belajar (baguih sofia ni). Then nek moto pi sekolah. Aku bawak moto terketaq-ketaq. Yang Syaza dok kat belakang . Hmm taktau nak kata pa. Ok takmau ingat dah! Then pi sekolah. Mana cering pon dengan seluaq jeans, tudung luar, kasut luar. Kelas ustazah pulak tuh. Kami (aku dengna Syaza) masuk ja surau terus duduk tanpa kata apa-apa (cover seluar). Masa kelas tambahan. Amboih lapar la. Kebetulan masa tuh dalam beg Syaza ada biskut (hancuq dah biskut pon) makan ja lah. Kami dua dok ngap-ngap sambil cover takut ustazah nampak. Sikit tak kantoi. Pandai kan kami cover? Heheh. Lepas kelas tambahan kami keluar pi cari barang untuk board pengawas. Duit dah ada dalam tangan. Haha. Pi borong la. Segan kot dengan pakai t-shirt kadet polis. Siap ada nama sekolah lagi tuh. Tapi takpa. Sekolahku Kebanggaanku! Hahaha. Aku kesah apa! Sebelum beli barang. Huh lapaq-lapaq makan dulu jom. Then baru la boleh shopping puas-puas. Lepas shopping tuh :

Syaza : weh jom pi KFC
Me : ambuhai hang. Ni nak mendorong aku habiskan duit ja. Haha
Syiqin : Hah jom-jom.
Wawa : hmmmm. Aku ada RM 10 ja ni. Dah la untuk seminggu.

Apa-apa pon bila sampai KFC semua order makanan. Gila kan kami nieyh? Hahaha.
Then balik. Dok esok kelas tambahan Semarak Minda start dekat sekolah. Macam besa kena pi. Kalau tak pi kelas tahanan la jawab dia.

Okeyh Latihan Gemilang Kendiri. Aku berusaha untuk buat bagi habis. Tapi tak start buat lagi. Baguih kan aku? And banyak lagi homework yang tertunggak (macam bil elektrik la pulak tertunggak) And I hope all that will be done by this week! (tapi dok syok online lagi) Sofia, sofia. Apa nak jadi ni? Hmmm. Dak dak nak bagi habis minggu ni jugak!

Suddenly teringat, lama aku tak post link blog dalam epop kan ( kantoi selalu post ). Maklumlah this year aku dah stop beli epop. hmmm. Pinjam yang kawan ja (save bajet). Nanti aku post lagi. (hah gegeh nya) Kayh bye. Muah muah



Older Post . Newer Post

Daisypath Anniversary tickers

Cutely Made by : Ieka Salju | Cute BG : AtiQah
Owned by : Sofieya Nasarudin
Best View in Google Chrome