Nursofia Nasarudin
♡ phiaa ♡
Follow
Dashboard
Entries About Stuff Linkies

Part 9
Wednesday, 14 March 2012 | 09:46 | 0 Comment ?

Aneyonghaesayo. I’m coming. Okeyh hari ni extra class as usual. First sekali Physics. Wah wah semangat nak belajar Physics hari nih. Lepas rehat Chemist pulak. Macam besa ar. Experiment again and again. Lepas tuh aku kalut balik. Nak kena pi sekolah pulak. Teater. Hah aku berlakon teater? Oh no no no. Tidak sama sekali. Gila kalau aku berlakon cari aku dok gelak atas stage? Hahah. Jadi krew saja. Cukop lah tuh kan? Dapat jugak sijil (tuh agenda yang sebenaqnya tuh) Okeyh. Tadi aku dengan Wawa pi la pecan sat. Nak beli barang sikit. Sejarah kayh pi balik tak sampai sejam. Dok dekat CP tuh lebih kurang 15 minit ja. Then terus balik sekolah. Masa on the way nak balik tuh. Berhenti la traffic light merah kan. Tiba-tiba terdengaq suara orang dok pewit pewit. Aku dengan Wawa pon buat taktau ja lah. Pas tuh Kawan tuh dok panggil. “weh weh” Kami pun kalih la. Ingatkan sapala kan. Suliana rupanya. Hang ni memang bagi kami cuak la Sue oiii Hahaha. Dah-dah. Hah, disebabkan kemarin kami tak jadi nak pi Taman Budaya, hari ni kami pi. Entah apa-apa kami nieyh. Sempat lagi dok capture picture. (kami memang macam ni, nak kata? Ada kami kesah?) Jen hensem (Sarjan hensem) jadi mangsa kami, tolong kami capture gambaq kami yg entah apa-apa tuh. Hahah. Sporting jugak rpanya kawan kami yang sorang tuh (Sarjan hensem) Dak sebenaqnya nak tunjuk kata kami ambik picture kawan kami buat wallpaper phone kami ( gagahnya kami).

Dak saja nak bagi dok macam nieyh!

 Tengok lah picture kami tuh. Amal la mula dulu. Kami pun terikut-ikut. Haha. Kalau dia dapat tau la. Tobat kawan cering. Sorry kawan. Just for fun. Bukan kami nak ambik picture tuh pi bomoh. Hahah. Saja syok-syok (besa la kami) Okeyh lepas tuh kami balik. Aku sampai ja rumah baru aku teringat. Lupa nak pi print benda. Then, aku pun dengan semangatnya start moto nak pi bengkel papa nak print ( kes printer rumah ink kong) . Elok-elok sampai ja. Huh bebai aku. Sesungguhnya aku sangat bebai. Kertas warna yag cikgu bagi aku tak bawak. Bengong betoi la. Takkan aku pi balik ambik pulak? Aku bukannya rajin pun. Huh. Bebai gila (kes nak kena buat kerja berulang kali nieyh! I hate that) Okeyh ada story nieyh! Ada la sorang hamba Allah ni kan. Dia saja memang dok suka cari pasai dengan aku dekat facebook. And aku pon.. Ahh ahhh. Panas kan. Dok buat macam tuh. Last-last sekali aku tak cakap dengan dia terus. Even dia dok tanya aku apa benda entah ri tuh, aku buat taktau. Sedangkan kawan sebelah dia tanya aku , aku boleh jawab pulak kan. Cukup kejam dak aku buat macam tuh? Dak dia nieyh style belakang ja berani. Depan. Hmmm. Taktau nak kata pa. Nak dijadikan cerita. Satu hari ni semasa kakiku ingin melangkah masuk ke dalam lab chemist, mai la Syiqin dok terpacak depan aku.

Syiqin : Weh hulur tangan hang.
Me : Awat hang ni? (dengan penuh kehairanan)
Syiqin : Dak hulur ja lah.
Aku pun.. Hmm ok fine aku hulur ja lah. Tiba-tiba dia bagi coklat Tango sebiji dekat aku
Me : Dak ni weh. Sapa yang bagi nieyh? (dengan penuh tanda tanya)
Syiqin : Ish ambik ja lah.
Me : Sapa bagi? (ish macam nak bebai juagk ar)
Syiqin : Hang makan la sekarang ni. Sat lagi cair.
Me : (ish minah ni aku dok tanya dia keja nak suruh aku makan) Ish sapa bagi. Habaq la.
Syiqin : Awat? Makan ja lah.
Me : dak aku nak cakap thank you kat dia.
Syiqin : Ish aku la bagi. Dah makan la nie sat g cair.
Me : Apa-apa ja lah. Thank you Syiqin.

Aku pun makan tanpa pikiaq apa-apa dah. Maklumlah orang bagi free kan. Lepas aku makan. Terkeluaq pulak ayat ni dari mulut aku. “manis noh coklat ni. Tapi sedap” Syiqin dok senyum ja. Huh lantak ar. Asalkan aku dapat free. And sampai hari jumaat ri tuh masa tuisyen Chemist. Baru aku tau hal yang sebenaq.

Syaza : Syiqin ada cerita dekat hang apa-apa dak?
Me : Cerita apa? Dak pun. (dengan muka heran)
Syaza : hmm takpa la (sambil tergelak)
Me : la ish ada apa. Cerita la.
Syaza : hang tau dak coklat hari tuh sapa yang bagi dekat hang?
Me : Hah Syiqin mai bagi dekat aku. (dengan penuh confident gila)
Syaza : hang nak tau dak? Coklat tuh dia(hamba Allah) bagi dekat hang.
Aku terdiam dan terpaku taktau nak kata pa. Gelak ja lah. Hahha. Lawak sangat. Haha. Mintak tolong Syiqin ya?? Lawak gila hang nieyh!

Dah-2 pasai tuh. Nie tadi Aida col. Dia kata ayah Syaheerah dah takdak. Terkejut aku masa tuh. And aku pun pi la ziarah dengan parents aku. Nak naik moto mama tak lepas. Last sekali mama cakap jom kita pi sekali. Okeyh!

Marilah sama-sama kita sedekahkan Al- Fatihah dekat ayah Syaheerah. Semoga ayah Syaheerah ditempatkan dalam kalangan orang beriman. 



Older Post . Newer Post

Daisypath Anniversary tickers

Cutely Made by : Ieka Salju | Cute BG : AtiQah
Owned by : Sofieya Nasarudin
Best View in Google Chrome