Nursofia Nasarudin
♡ phiaa ♡
Follow
Dashboard
Entries About Stuff Linkies

Part 7
Monday, 5 March 2012 | 03:57 | 0 Comment ?

Assalamuaikum. Okeyh! hari ni dekat sekolah sofia jadi budak yang teramatlah sombong and annoying gila kan? Sapa yang cakap dengan sofia macam cakap dengan TIANG. Sapa yang tegur sofia macam tegur pokok. Betoi dak? Pasai kes semalam la. Dia tuh bukan aku nak kata la. Tapi nak kata la jugak kan. Memang pulon sangat-sangatlah dia tuh. Apa motif dia buat macam ni pon aku taktau. Dia memang tak puas hati since hari watikah tuh lagi. Balik-balik sekolah terus post dekat facebook. Sajalah nak bagi 1 dunia tau kan. Nak bagitau kata dia teramatlah protes dengan semua ni. Sorry to say lah weh! Perbuatan hang ni ibarat budak yang tak matured hang tau. Sangat lah kebudak-budakkan. And memang aku dah cukop bebai dengan perangai hang yang macam ni. seriously! Jangan sampai aku keluarkan perkataan AKU BENCI HANG! Aku still hormat hang sebab hang tuh kawan aku. Yang pasti aku memang takkan bercakap dengan hang! By the way, thanks a lot untuk beberapa orang kawan sudi mendengar aku luah dekat hampa semalam. Terima kasih sangat-sangat. Terasa lega sebab aku tak perlu nak tanggung beban tuh semua. Okeyh hari ni aku pi sekolah. Seriously memang takdak mood sangat-sangat. First, masa Math. Aku belajar ja macam biasa. Tapi satu yang aku perasan. Sir dia buat lawak tapi dia tak gelak. Kami yang qenggah gelak. Tapi masa tuh aku langsung takdak mood nak gelak atau apa-apa ja lah. Aku sangat mengantuk masa tuh. Hahah. Aku ada jugak teqelap. NAsib baik sir tak perasan. Kalau dak ka tak pasai-pasai, blacklist pulak la jawab dia. Then masa PJ. Kami kena marah dengan cikgu kot. Kes apa? Kes kami tak bawak baju PJ ja pon. Mana la kami nak tau kata kena bawak. Adoih.. Abaikan~ Then rehat. Aku pi bertugas sebagai pemantau hari ni. Haha. Oleh sebab aku sayang nak tinggal anak-anak buah aku dalam kumpulan 3 tuh, aku mintak dekat cikgu aku nak pantau kumpulan tuh. Cikgu pon bagi. Hah kelia. Lagi kelia ketua kumpulan tuh Najwa. Then masa bertugas, ish la.. aku tak larat nak tegur sungguh la anak-anak buah aku yang boys tuh. Aku tegur sikit jawab berjela. Hambuih letih. Tapi takpa aku gelak ja lah. Sebab depa semua sangat cute and awesome. That's why aku sayang depa. Dah habih rehat waktu Chemist. Aku dengan Syaza punyalah semangat nak turun pi lab sebab ingat nak buat experiment. Tengok-tengok cikgu masuk kelas. Okeyh macam mana pon takpa. Waktu lain takdak apa-apa yang syok pon. Tapi waktu agama. Cukop lawak! haha.. Ustazah bagi kertas ujian. Then ustazah sambung ajaq tajuk hari tuh yang tak sempat nak habis. Tajuk apa taktau.(nampak sangat tak focus). Dalam tajuk tuh ustazah ada la mentioned pasai aurat :
* lelaki dengan lelaki - pusat hingga lutut
* perempuan dengan perempuan - pusat hingga lutut
* suami isteri - tiada
tiba-tiba, on of the boys in my class. "yes". Atudia.
Ustazah : amboi depa kalau bab tuh la. cukop laju.
Masa tuh satu kelas gelak. Kah kah kah. Mau dak nya. Haish depa ni. And I guest adik-adik form 3 yang dok dekat blok sebelah mesti heran tengok kami. Gelak tak mau-mau. Tambah pulak yang dok tepi tingkap tuh kan. (berasa ambik) . Lepas tuh depa mula la nak mengarut. Bila time Agama ja hormone depa tuh mesti meningkat. Although tak belajar bab perkahwinan, tapi dah serupa macam belajar bab perkahwinan dah. Ada jugak yang suka dok tanya ustazah soalan yang entah apa-apa. Merepek ja depa tuh. Tuh sorang tak mai tuh. Kalau ada yang sorang tuh lagi ka. Haha. Lepas habih masa PNP kami ada bengkel untuk Pengerusi dengan Setiausaha Kelab dan Persatuan. Aku, Amal, Syiqin, Syaza pi lah. Wawa ada sekali sebab dia teman aku President kami takmau join. Kes tuh aku geram tak habih lagi. Lepas habih bengkel tuh, ada latihan untuk teater komsas pulak. Dalam pukoi 6 baru aku balik rumah. Sampai-sampai runah, bagi ja salam
mama : awat balik lamba sangat ni. dok buat apa dekat sekolah. Ish la sampai tiap-tiap hari.
aku diam ja malas nak cakap banyak. Hmmm. Kayh la. Terkemut-kemut aku tekan keyboard ni sambil tersengguk-sengguk sebab mengantuk. Bye 



Older Post . Newer Post

Daisypath Anniversary tickers

Cutely Made by : Ieka Salju | Cute BG : AtiQah
Owned by : Sofieya Nasarudin
Best View in Google Chrome