Nursofia Nasarudin
♡ phiaa ♡
Follow
Dashboard
Entries About Stuff Linkies

Part 1
Thursday, 26 January 2012 | 00:44 | 0 Comment ?

credit to : Syaza , Syiqin and Amal

Assalamuaikum. Kalau jawab tandanya sayang. Kalau tak jawab dosa tau sayang. (ayat copy paste)

Baru-baru ni ustazah masuk ajaq kami bab Perkahwinan Dalam Islam. And aku rasa… Hmmm.. Bukan aku tak suka. Cuma rasa hmmm.. Tak tau nak gambarkan. Syaza apatah lagi. Dok sebelah aku dok lukis pokok or bunga dalam buku dia (something like that). Bila kami dapat tau , perempuan yang tidak berkahwin , nabi tidak mengaku sebagai umat , kami pon.. Hmmm. Yang geng-geng laki dekat belakang tuh mau tau la kan. Hmm. Gelak sakan aih. Dak, kami bukan tak mau kawin. Tapi , aku rasa la kan, umoq macam-macam kami ni tak perlu lagi kot fikir pasal benda-benda tuh. Study dulu la deerrrr. Sama jugak macam politik annn. Umoq baya kami dok suruh ambik tau pasal politik. Haish, rimas tau dak rimas. Belajaq tak habih lagi , entah kea pa-apa, keja dok fikir pasal kahwin. Tak ka macam tuh?? But, different person different description kan?? So, it’s up to you lah yer nak fikir macam mana pon. Ni semua jawapan kami.

Ustazah : ciri-ciri suami pilihan kamu ?

Me : mula-mula sekali dia mesti educated. Kalau tak educated sat g keja tak menentu la kan? Macam mana nak sara keluarga kalau macam tuh.

Ustazah : Oh ya. Macam tu. Takkan 1 saja kot?

Me : haish ustazah , ada lagi ni. Hah, Pas tuh dia mesti ada ilmu agama yang mencukupi. Kalau dak macam mana dia nak membimbing saya kan?

Ustazah : Dari segi rupa pulak macam mana?

Me : Macam yang ustazah kata la kan. Kita menilai seseorang melalui diri kita sendiri. Bukan orang lain. KAlau saya rasa dia elok, maka elok dan sempurnalah bagi saya.

Ustazah : Ok, ni semua jawapan sofia. Syaza, Kamu pulak macam mana?

Syaza : Saya nak suami yang macam dalam cerita Mr Mama tuh ustazah. Senang sikit. Biaq saya yang pi keja. Dia dok dekat rumah. Masak, sapu sampah, mop lantai, basuh baju etc etc.

Ustazah : lah, macam tu pon ada?

Syaza : hehe

Ustazah : SYiqin pulak! Hah macam mana syiqin?

Syiqin : Saya nak suami kalau boleh muka dia iras-iras Seung Ri.

UstaZah : Awat pulak nak iras Seung Ri cek oii?

Syiqin : Sebab Seung ri cute. Nanti anak-anak mesti cute ikot daddy depa. Hehe.

Ustazah : Amalina pulak macam mana hah?

Amal : Kalau saya la ustazah noh, saya nak suami yang muka macam Choi Min Ho. Kalau boleh tu tak payah iras-iras. Nak sejibik yang macam Choi Min Ho.

Ustazah : hah ni sorang lagi. Sapa dia pulak tuh? Choi Min Ho? Haish. Macam-macam.

Amal : Choi Min Ho la ustazah. Yang kumpulan Shinee tu. Alah. Yang paling comel dalam group tuh. That’s why la saya minat dia sangat-sangat.

Ustazah : apa-apa saja la cek oiii.. Nak berapa orang anak?

Amal : Hah, Kalau boleh la kan, saya nak ramai anak. Boleh buat pasukan bola sepak. Yang goalkeeper muka macam KFCM. Yang lain, muka macam NAzmi FAiz, Muslim Ahmad, BAdrol BAkhtiar, Asrarudin Putra, Yong, etc etc. Kalau muka macam daddy depa tak bole sangat. Terlalu jambu. Hehe. Mengkalu yang girls pulak kan, kalau boleh tu muka macam IU ka, ala-ala Korean gi tuh.

Ustazah : Hambuih la budak-budak zaman la. Macam-macam. Tera nak besaq. APa-apa saja la Cekk Oiii.

Hah puas ! in fact , saja syok-syok. Habih tak dak keja nak buat J



Older Post . Newer Post

Daisypath Anniversary tickers

Cutely Made by : Ieka Salju | Cute BG : AtiQah
Owned by : Sofieya Nasarudin
Best View in Google Chrome